

-ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ -
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


Τι είναι η σελίδα της λογοτεχνίας
Στόχος της σελίδας είναι να σε φέρει σε επαφή με το έργο των σημαντικότερων Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών. Για να γνωρίσεις καλύτερα το έργο τους θα πρέπει να ξέρεις κάποια πράγματα για τη ζωή τους ,την εποχή που έζησαν και για τη λογοτεχνική σχολή που υπηρέτησαν. Τις πληροφορίες αυτές θα τις βρεις στις αντίστοιχες ενότητες της ιστοσελίδας.
Δες παρακάτω πώς θα περιηγηθείς σε αυτές.
Στην αρχική σελίδα μπορείς να διαβάσεις λίγα λόγια για το τι είναι και με τι ασχολείται η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και να την διακρίνεις από την ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ.
Στις κυλιόμενες εικόνες στο τέλος της σελίδας μπορείς να διαλέξεις τον συγγραφέα που σε ενδιαφέρει και πατώντας πάνω του να οδηγηθείς στην ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ.

Η Βιβλιοθήκη του...
Στη σελίδα αυτή παρουσιάζονται τα έργα του συγγραφέα με χρονολογική σειρά. Μπορείς να διαβάσεις λίγα λόγια για το περιεχόμενό τους.
Πατώντας στην εικόνα του βιβλίου που σε ενδιαφέρει μπορείς να διαβάσεις λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου.
Πατώντας μία από τις κυλιόμενες εικόνες μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο , ή το κόμικ από τη σειρά των Κλασσικών Εικονογραφημένων, σε ηλεκτρονική μορφή, να ακούσεις τη ραδιοφωνική προσαρμογή του, να δεις την ταινία ή το καρτούν με το ίδιο θέμα.
Λογοτεχνικά ρεύματα και σχολές

Πληροφορίες σχετικά με τις σχολές και τα ρεύματα της Λογοτεχνίας.
Ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους, οι σημαντικότεροι εκπρόσωποί και τα αντιπροσωπευτικότερα έργα τους.
Στο Μπλογκ μπορείς να βρεις διάφορα άρθρα, κείμενα και πολυμέσα που αφορούν στους συγγραφείς και τα έργα τους.
Στις ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ στο κάτω δεξί μέρος της σελίδας μπορείτε να βρειτε το όνομα που σας ενδιαφέρει και πατώντας το να δείτε συγκεντρωμένα τα άρθρα και το υλικό που αφορούν σε αυτό.

Έλληνες -Ξένοι συγγραφείς
Στο μενού στην αρχή κάθε σελίδας υπάρχει η ένδειξη ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ. Πατώντας πάνω της δύο φορές μπορείς να δεις τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας και λίγα λόγια για το καθένα.
Αν την επιλέξεις από το αρχικό μενού θα ξετυλιχθεί ο κατάλογος με τους Έλληνες λογοτέχνες. Διαλέγεις εκείνον που σε ενδιαφέρει και πατάς πάνω του.
Κυλιόμενες εικόνες με λεζάντες στην αρχή της σελίδας παρουσιάζουν τα κυριότερα σημεία της ζωής και του έργου του. Στη συνέχεια υπάρχει αναλυτικό κείμενο και φωτογραφίες για τη ζωή, την εποχή και το έργο του.
Σύνδεσμοι που οδηγούν σε μουσεία των συγγραφέων. εργασίες μαθητών και άλλο σχετικό υλικό βρίσκονται σε αυτή τη σελίδα. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στους ΞΕΝΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ.

Ποιο βιβλίο να διαβάσω;
Καλή πλοήγηση!
Λίστες βιβλίων ταξινομημένες βάσει ενός άξονα που υπηρετεί κάθε φορά τον στόχο μου.
Συνηθέστερη είναι η ταξινόμηση βάσει του ιστορικού άξονα. Οι τίτλοι των βιβλίων χωρίζονται ανάλογα με τη χρονική περίοδο στην οποία αναφέρονται, έτσι δημιουργούνται 4 ομάδες, Μυθολογία και Προϊστορία, Αρχαιότητα, Ρωμαϊκή-Βυζαντινή εποχή, Νεώτερη και Σύγχρονη εποχή.
Η πρώτη ομάδα απευθύνεται στους μαθητές των Α΄, Β΄και Γ΄τάξεων, η δεύτερη κυρίως στους μαθητές της Δ΄τάξης, η τρίτη στους μαθητές της Ε΄και η τελευταία στους μαθητές της Στ΄τάξης.
Άλλος τρόπος είναι η ταξινόμηση βάσει περιεχομένου.Ταξιδιωτικά, επιστημονικής φαντασίας, κοινωνικά κλπ.
Αφήνετε τη λίστα να ξετυλιχτεί και διαλέγετε την ταξινόμηση που σας ενδιαφέρει. Πατώντας πάνω στον έγχρωμο τίτλο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο ή απόσπασμα του βιβλίου.
Πατώντας στο μενού πάνω στον τίτλο "Ποιο βιβλίο να διαβάσω"μπορείτε να δείτε περισσότερα για την ταξινόμηση και τους στόχους που υπηρετεί.